Biografie

BioMartine Straesser begon haar opleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Charles van Tassel. Vervolgens studeerde zij twee jaar aan de Royal Scottish Academy te Glasgow waar ze haar Masters degree in opera behaalde. Hierna was ze een seizoen lid van de operastudio Nederland.

Al tijdens haar studie maakte Martine haar operadebuut in “ Il trionfo di Camilla” van Bononcini, een productie van het festival oude muziek o.l.v. Jos van Veldhoven. In Engeland en Schotland was zij te horen in o.a.” Carmen”,”le nozze di Figaro” en “Haensel und Gretel”.

In Nederland zong zij rollen in The rape of Lucretia (olv Richard Bradshaw) Oresteia van Xenakis  en Phillip Glass`  Akhnaton (Muziektheater Holands diep). Bij de Nederlandse opera was Martine te horen in Writing to Vermeer van Louis Andriessen (in Amsterdam en New York) en Reves d` un Marco Polo van Claude Vivier (in de regie van Pierre Audi). Martine zong de rol van Mrs, Quickly in Verdi`s Falstaff in een productie die een aantal theaters in Italië aandeed waaronder het befaamde Teatro Reggia di Parma.

Ook was zij te zien als Witwe Begbick in Mahagonny van Kurt Weill (opera aan het ij) en als de moeder in de opera Mavra van Strawinsky bij opera zuid. Bij hetzelfde gezelschap zong zij de rol van “La Frugola” in Pucinni`s “Tabarro” en de rol van Dorothee en Massenets “Cendrillon”. Vorig jaar was Martine te horen als derde dame in Mozarts Zauberflöte bij Opera Classica op diverse plaatsen in Duitsland.

Op het concertpodium zong Martine o.a. bij het Brabants orkest (three shakespeare songs van Ton de Leeuw en Die Fledermaus) en de Nederlandse Bachvereniging (Israel in Egypt o.l.v. Paul mc Creesh) en verder bij orkesten als Holland Symfonia en het Gelders orkest.

Recent was zij te gast bij het Zeeuws orkest voor enkele uitvoeringen van het requiem van Verdi. Martine is een veelgevraagd soliste bij oratoriumverenigingen in het hele land. Haar repertoire is daarin zeer uitgebreid. Naast de bekende werken van Bach, Mozart en Haendel was zij ook te horen in The dream of Gerontius en de Musicmakers van Elgar.